Calender

BSc Nursing

Hours prescribed Hours allotted Hours prescribed Hours allotted
First year Third Year
Orientation  

2wks x 40hr

80hrs Theory block 410hrs 10wks x 40hrs+1 ½ days x8hrs 412hrs
Theory block 935hrs

25wks x 40hrs

1000hrs Medical surgical nursing II 400hrs 10wks x 40hrs+1days x8hrs 408hrs
Nursing foundation 450hrs

15wks x40hrs

600hrs Child health nursing 420hrs 10wks x 40hrs+4days x8hrs 432hrs


Mental health nursing 360hrs 9wks x40hrs+2days x8hrs 376hrs
Nursing research and statistics 45hrs 1wks x 40hrs+1 ½ days x8hrs 52hrs
Total 1385hrs 1680hrs Total 1635hrs Total 1680hrs
Second year Fourth Year
Theory block 410hrs

10wks x40hrs+2days x8hrs

416hrs Theory block 370hrs 9wks x40hrs+2days x8hrs 376hrs
Medical nursing 480hrs

12wks x40hrs+3days x8hrs

504hrs Obstetrical and gynecological nursing 640hrs 12wks+40hrs+3days x8hrs +4wks x40hrs + 2days x8hrs 680hrs
Surgical nursing 560hrs

14wks x40hrs+3daysx8hrs

584hrs Community health nursing 320hrs 8wks x40hrs+2days x8hrs 336hrs
Community nursing 160hrs

12wks x40hrs+3daysx 8hrs

176hrs Nursing education 120hrs 3wks x40hrs+3days x8hrs 144hrs
    Management of nursing service and education 120hrs 3wks x40hrs+3days x8hrs 144hrs
Total 1610hrs 1680hrs Total 1570hrs Total 1680

MSc Nursing - First Year

FIRST YEAR
Hours prescribed Hours allotted
SUBJECT THEORY PRACTICAL Theory block
(5wks x 48hrs=240)+(20wks x18hrs=360)=600hrs
600
Nursing education 150 150 Practical
(2wksx48hrs)+(5days x8hrs)+(3days x5hrs)=(96+40+15)=151hrs
151
Advanced nursing practice 150 500 (12wks x30hrs)+(3wks x48hrs)=(360+144)=504hrs 504
Nursing research and statistics 150 100 (2wks x 48hrs)+(1day x5hrs)=(96+5)=101hrs 101
Clinical specialty 1 150 900 (7wks x30hrs)+(3days x 5 hrs)+(14wks x48hrs)+(1day x3hrs)=(210+15+672+3)=900 900
Total 600 1650 Total practical 1656
  Grant Total 2256

MSc Nursing - Second Year

SECOND YEAR
Hours prescribed Hours allotted
SUBJECT THEORY PRACTICAL Theory block
(3wks x 48hrs=144)+(8wks x18hrs=144)+(4days x3hrs=12)=300
300
Nursing management 150 200 Practical
(4wks x48hrs)+ 1day x8 hrs)=(192+8)=200hrs
200
Nursing research (dissertation )   300 (6wks x48hrs)+(2 days x8hrs)=(288+16)304hrs 304
Clinical specialty II 150 1450 (8hrs x30hrs)+(4days x5hrs)+(24wks x 48hrs)+(5days x 8hrs)=240+20+1152+40)=1452hrs 1452
Total 300 1950 Total practical 1956
  Grant Total 2256